Pécs

18 km-re Zengővárkonytól

Baranya megye székhelye, Pécs igazi mediterrán hangulatú város, mely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Lenti listánkban csak egy kis szemezgetést találnak a rengeteg lehetőségből, melyekért érdemes felkeresni Pécset.

Ókeresztény emlékek: Sopianae ókori város kiterjedt részei kerültek feltárásra Pécs felszíne alatt. Megtekinthető a Korsós Sírkamra, a Péter-Pál Sírkamra, az Ókeresztény Mauzóleum, az Apáca utcai sírkápolna és a legújabban megnyitott Cella Septichora.

Műemlékek: Pécs város egykori határát a városfal jelentette, melynek nagy része jelenleg is áll. Az ezen belül található belvárosi területen egymást érik az emlékművek, történelmi épületek. Közülük talán a legismertebb, Pécs egyik jelképe, Gázi Kászim pasa dzsámija. Itt található továbbá a Barbakán, a Székesegyház, az ókeresztény és a török kor emlékei, és a kellemes hangulatú sétáló utcák, a Király utca, a Ferencesek utcája, a Jókai és a Széchenyi tér.

Kultúra: Pécs, a kultúra fővárosa. Nem csak 2010-ben, de azóta is folyamatosan, hiszen rengeteg színes program várja az érdeklődőket egész évben. A kulturális események fő helyszínei: a Zsolnay Kulturális Negyed, a Kodály Központ és Pécs főbb utcái terei, a Széchényi tér és a Séta tér.

Gasztronómia: Pécsen érdemes néhány hírneves éttermet is kipróbálni, melyeket mi magunk is ajánlani tudunk: Tettye étterem, Bagolyvár étterem. 

Gyermekprogram: A 2016-ban megnyitott állatkert biztosan élmény lesz az egész család számára. Érdemes ellátogatni a TV toronyba, a Mecsextrém Parkba, a Planetáriumba, a Bóbita bábszínházba, a Mecseki kisvasútra és a tettyei mésztufa barlangba is.